کد خبر 155668
تاریخ انتشار: ۲۹ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۰:۲۷

‌جمعی از دانشمندان و کارشناسان زبده آمریکایی در گزارشی اعلام کردند که آمریکا نمی‌تواند با سامانه ضدموشکی فعلی خود در مقابل حملات موشکی ایران ایستادگی کند.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، اندیشکده «شورای آتلانتیک» در مقاله‌ای به قلم «خورخه بنیتز»، می‌نویسد: سامانه ضدموشکی آمریکا دچار نقایصی جدی است و به همین دلیل توان مقاومت در مقابل حملات موشک‌های دوربرد ایران را ندارد. دانشمندان پیشنهاد کرده‌اند این سامانه را کلاً خراب و سامانه‌ای پیشرفته‌تر از نو بسازند.

* سامانه دفاعی ضد موشکی آمریکا دچار نقایصی عمده است

به گزارش «ویلیام جی. برود» از «نیویورک تایمز»: گروهی از دانشمندان برجسته و کارشناسان نظامی پس از دو سال کار برای «شورای پژوهش‌های ملی» به این نتیجه رسیدند که تجهیزات محافظتی کشور در مقابل حملات موشکی دچار نقایصی عمده است که آمریکا را نسبت به برخی حملات دوربرد آسیب‌پذیر کرده است.

* با سامانه‌ فعلی نمی‌توان بر حملات موشکی دوربرد ایران فائق آمد

این گروه در گزارشی که منتشر ساخته به رئیس جمهور آمریکا پیشنهاد داده که با گسترش سامانه‌ای که از جرج دبلیو. بوش به او به ارث رسیده و کنار گذاشتن بخش نهایی راهبرد ضدموشکی، که در سال 2009 از آن پرده‌برداری شد، شیوه کار را تغییر دهد. این هیئت دانشمندان گفته که رئیس جمهور می‌تواند با این کار سامانه‌های دفاعی کشور را بهبود بخشد تا بر آن نوع از حملات موشکی دوربرد، که ممکن است ایران در فکر توسعه‌شان باشد، فائق آیند.

* شورای پژوهشی متشکل از برجسته‌ترین دانشمندان سامانه دفاعی آمریکا را ناقص می‌داند

این نخستین باری است که شورای پژوهشی که بازوی آکادمی ملی علوم است، به ارزیابی برنامه‌های کلی کشور برای دفاع در مقابل حملات موشکی پرداخته است. این شورا که کنگره آن را ایجاد کرده تا توصیه‌های علمی و فنی خود را به اطلاع دولت برسانند، متشکل از زبده‌ترین دانشمندان است. هیئت 16 نفری مشتمل بر دانشمندان، مهندسان و کارشناسان تسلیحاتی دانشگاه‌ها، گروه‌های پژوهشی و آزمایشگاه‌های دولتی است، از جمله آزمایشگاهی در لیورمور ایالت کالیفرنیا که روی تسلیحات هسته‌ای کار می‌کند.

* سامانه‌ ضدموشکی آمریکا را باید از نو ساخت

«فیلیپ ای. کویل‌سوم»، یکی از مقامات سابق امنیت ملی در دولت اوباما و مدیر سابق آزمایش تسلیحات در پنتاگون گفت: این هیئت سامانه‌ای را نشان می‌دهد که باید از سر تا ته آن را از نو ساخت. وی اضافه کرد که تجهیزات ضدموشکی، به جای آنکه راه‌هایی برای منحرف کردن حملات دشمن طراحی کند، بیشتر در جهت «تولید و آزمایش سخت‌افزار» است.

* برخی معتقدند این هشدارها قبلاً هم داده شده است

«ریچارد لهنر» از سازمان دفاع موشکی، که یکی از بازوهای پنتاگون و متشکل از بازرسان تجهیزات زمینی است، این هشدار هیئت دانشمندان درباره محدودیت‌های سامانه را «داستانی قدیمی» و نیاز به تمرکز بیشتر بر اقدامات متقابل دشمن را مسئله‌ای معمول و «کاملاً منطقی» خواند.

* سامانه ضدموشکی آمریکا را باید کلاً پیاده و بعد از نو درست کرد

هیئت دانشمندان در گزارش فوق‌العاده فنی و 260 صفحه‌ای خود پیشنهاد کرده که این سامانه ضدموشکی را کلاً پیاده کنند و بعد از نو سوار کنند تا «کارآمدتر» شود و تجهیزات جدیدی، از جمله حس‌گرها و راکت‌های حائل جدید، به آن بیفزایند همچنین، پایگاه دیگری در ایالت مین یا بخش شمالی ایالت نیویورک تأسیس کنند تا راکت‌های حائل را از آنجا بفرستند. پایگاه‌های فعلی آمریکا در دو ایالت کالیفرنیا و آلاسکا قرار دارند. در گزارش دانشمندان آمده که در صورتی که ارتش سامانه‌های به نظر دانشمندان پرهزینه و غیرضروری، مثل صورت فلکی ماهواره‌ها برای ردیابی کلاهک‌های هسته‌ای دشمن، را حذف کند، دولت از عهده هزینه‌های این برنامه برمی‌آید و می‌توان هزینه‌های این برنامه را در هزینه‌های ضدموشکی فعلی گنجاند که حدود 10 میلیارد دلار در سال است.

* برنامه‌ پیشنهادی دانشمندان ترکیبی از رویکرد اوباما و بوش است

گرایش آقای اوباما به سوی اروپا هنوز برنامه‌ای در دست توسعه به شمار می‌رود و این گزارش نیز به شرطی آن را تأیید کرد که پیشرفت‌های فنی برنامه‌ریزی شده برای شش سال آینده، مثل حس‌گرها و راکت‌های حائل ارتقا یافته، محقق شوند اما این گزارش پیشنهاد کرد که مرحله نهایی برنامه –که برای حفاظت از آمریکا در مقابل موشک‌های دوربرد ایران است- به نفع ساخت یک سامانه داخلی قوی‌تر حذف شود. خلاصه اینکه، این هیئت بخشی از رویکرد آقای اوباما را حذف و رویکرد ضدموشکی آقای بوش را تقویت کرد و بیشتر برنامه‌ای دورگه تحویل داد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 6
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • سهیل ۱۳:۴۲ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۹
    0 0
    اونقدر پول خرج کنید تا جونتون در آد هیچ وقت نمی فهمید مشکل کجاست
  • ۱۳:۵۵ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۹
    0 0
    چرا اينا فكر ميكنن ايران ميخواد بهشون حمله كنه ؟
  • علي ۱۶:۳۲ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۹
    0 0
    مشكل ايمان به الله و رب عالمين است
  • جلیل ۰۲:۱۴ - ۱۳۹۱/۰۶/۳۰
    0 0
    سلام مسئولین محترم سایت میشه منبع این خبر رو اعلام و مشخص کنید که از کجا آوردین ؟
  • نادر ۰۲:۰۷ - ۱۳۹۱/۰۸/۲۸
    0 0
    امریکا:احمق عنکبوت
  • gladiator ۱۰:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۷
    0 0
    نمیدونم کی این مطالب رو میگه!بهتره واقع بین باشیم.من ایرانیم ولی قبول دارم یه کشور جهان سومیم.اگه قرار باشه آمریکا دربرابر قدرت دوازدهم دنیا(ایران) نتونه از خودش دفاع کنه یه کشور ابر قدرت دیگه به حساب نمیاد وباید تابع ابر قدرت هایی مثل روسیه و انگلیس باشه درصورتی که میبینیم غیر اینه!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس